Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Zakonodaja in nasveti

Na področju manjših in srednjih podjetij, ki nimajo svoje pravne službe, specializirane predvsem na področju gradbenišva, se srečujemo z velikimi težavami pri informiranju podjetij oz. posameznikov z aktualno zakonodajo, uredbami, pravilniki ter tehničnimi smernicami. Zato smo vam na portalu mojagradnja.si pripravili seznam potrebnih ažurnih zakonodajnih aktov, razvrščenih po različnih kategorijah.

Tako imate na izbiro zakonodajo na področju PODJETNIŠTVA, ki zajema vse kar je potrebno vedeti o ustanovitvi in pravilnem vodenju podjetja. Potem imamo tukaj kategorijo FINANCE, ki je razdeljena na splošni in davčni del, dve kategoriji s specifično zakonodajo za GRADBENA PODJETJA ter OBRTNIŠKA PODJETJA, ki nase vežeta zakon o graditvi objektov ter obrtniški zakon. V povezavi s samo gradnjo je tukaj tudi zakonodaja povezana z GRADBENIMI MATERIALI IN IZVEDBO samih objektov. Tukaj sta še dve kategoriji in sicer NEPREMIČNINE ter EVROPSKA SREDSTVA. Prva predstavlja zakonodajo glede ravnanja in vodenja nepremičnin, njihov vpis v zemljiško knjigo in kataster stavb, druga pa zakonodajo okoli evropskih sredstev, kako se pridobivajo in kaj vse je potrebno izvesti za uspešno kandidiranje na razpisu za ta sredstva. Nazadnje imamo tukaj še celotno zakonodajo glede PROJEKTIRANJA, ki je razdeljena na arhitekturno in gradbeno projektiranje, krajinsko arhitekturo in ureditve okolja ter urbanizem in urejanje prostora. Zadnja kategorija je povezana z GEODETSKO DEJAVNOSTJO in zemljišči. V kolikor potrebujete kakšne informacije iz katerekoli kategorije, če ne najdete zakonov, pravilnikov, nam pošljite povpraševanje preko elektronske pošte in mi vam bomo v najkrajšem času pomagali.

V podkategoriji nasveti vas bomo občasno obveščali ter svetovali glede pridobivanju in izdelave projektne dokumentacije, izgradnje nizkoenergetskih in pasivnih hiš, primerni izbiri gradbenega materiala in stavbnega pohištva, ureditve okolice ter vrta, pridobivanju evropskih sredstev, hkrati pa vam bomo nudili tudi strokovno pomoč in svetovanje pri vaših konkretnih primerih v povezavi z gradnjo in projektiranjem ter zunanjo in notranjo ureditev objekta.