Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.mojagradnja.si

S temi splošnimi pogoji podjetje A-Studio Duško Bilaković s.p. (v nadaljevanju: upravljavec) opredeljuje pravice in dolžnosti upravljalca, obiskovalcev, ponudnikov in povpraševalcev spletnega mesta www.mojagradnja.si in vseh podstrani navedene domene (v nadaljevanju: "spletno mesto").

Opredelitev pojmov

Uporabnik je katerakoli oseba, ki s spletnim brskalnikom ali na drug tehnično možen način dostopa do spletnega mesta ali spletno mesto uporablja na katerikoli drug način. Uporabnik je lahko obenem tudi ponudnik ali povpraševalec.

Ponudnik je pravna ali fizična oseba, ki v skladu s temi splošnimi pogoji ponuja blago ali storitve na spletnem mestu.

Povpraševalec je pravna ali fizična oseba, ki v skladu s temi splošnimi pogoji povprašuje po ponudnikih blaga ali storitev.

Registracija računa

Uporabnik se za uporabo spletnega mesta registrira, pri čemer mora podati ažurne, celovite in točne podatke, kot jih zahteva ustrezen registracijski obrazec. Uporabnik je v celoti odgovoren za ohranjanje zaupnosti svojega gesla in računa ter za vse in vsakršne aktivnosti, ki iz računa izhajajo. Upravljavec ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica uporabe računa ali gesla s strani tretje osebe. Uporabnik je odgovoren za škodo, ki jo zaradi uporabe računa in/ali gesla utrpi upravljavec ali tretja oseba.

Prepoved nezakonitih in nedovoljenih ravnanj

Spletno mesto in storitve je prepovedano uporabljati za nezakonite namene in namene, ki so prepovedani s temi splošnimi pogoji. Nezakoniti nameni so taki nameni, kot jih določa veljavna zakonodaja Republike Slovenije. Nedovoljena ravnanja so ravnanja, ki jih določajo ti splošni pogoji. Uporabniku je zlasti prepovedano spletno mesto in storitve uporabljati na način, ki povzroči ali bi lahko povzročil nedelovanje, okrnjeno ali spremenjeno delovanje spletnega mesta oz. onemogočal ali okrnil uporabniško izkušnjo katerikoli tretji osebi. Prepovedan je kakršenkoli poizkus pridobivanja nepooblaščenega dostopa do uporabniških računov, storitev spletnega mesta ali podatkov, ki so jih posredovali uporabniki ali upravljavec. Navedene omejitve in omejitve navedene v nadaljevanju, se nanašajo na spletno mesto v celoti, vključno z blogom in forumom ali podobnim sistemom izmenjave mnenj.

Zlasti je prepovedano:

 • objavljati, prenašati, razpošiljati ali razpečevati neprimerne, žaljive, nespodobne, opolzke ali nezakonite teme, gradiva ali informacije;
 • kakorkoli objavljati ali omogočali dostop do datotek, ki vsebujejo kakršnokoli oz. vsebino, zaščiteno z zakoni za zaščito intelektualne lastnine, ali s pravicami do zasebnosti ali javnosti razen v primeru dovoljenja nosilca pravic, ki ga lahko upravljavec kadarkoli zahteva na vpogled;
 • spletno mesto ogrožati z elementi, ki vsebujejo viruse, trojanske konje, spletne črve ali drugo podobno programsko opremo, ki lahko škoduje spletnemu mestu, uporabnikom ali programski ali strojni opremi ali lastnini tretjih oseb;
 • zbirati informacije o uporabnikih brez njihovega dovoljenja ali dovoljenja upravljalca;
 • pri uporabi spletnega mesta, zlasti pri registraciji, uporabljati ali ustvariti lažno identiteto ali prevzeti identiteto druge osebe z namenom zavajanja;
 • podvajati objavljene vsebine bodisi kot ponudnik bodisi kot povpraševalec;
 • objavljati vsebine, ki navajajo, spodbujajo ali prispevajo k nezakonitim dejanjem, zlasti v zvezi z izogibanjem davčnim obveznostim;
 • objavljati ponudbe z zavajajočimi cenami, pri čemer se za zavajajočo šteje cena, ki je kot taka opredeljena v področni zakonodaji;
 • navajanje povezav na druge spletne strani ali medije brez predhodnega dovoljenja upravljavca;
 • objavljanje ponudb, ki niso povezane s tematiko spletnega mesta;
 • ustvarjanje hipertekstnih povezav, ki neposredno kažejo na element spletnega mesta.

Upravljavec spletnega mesta ne ureja in ne nadzoruje vsebin, ki so jih posredovali uporabniki ter ne posega v izražena mnenja, sporočila ali druge načine komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Ne glede na navedeno, ima upravljavec pravico, da na podlagi sporočila uporabnikov ali tretjih oseb umakne ali zbriše vsebine, ki pomenijo kršitev teh splošnih pogojev ter po svoji presoji omeji ali ukine funkcionalnost določenega uporabniškega računa ali uporabnika, ki je tak uporabniški račun ustvaril, če je to tehnično izvedljivo. Za vsebino svoje objave je v celoti in neomejeno odgovoren uporabnik.

Omejitev odgovornosti upravljalca

Upravljavec spletnega mesta ne prevzema nobene odgovornosti za katerokoli objavo, informacijo, podatek, aplikacijo ali katerikoli drug element ali vsebino spletnega mesta, ne glede na to, ali je tak element izdelal, objavil ali dal na voljo upravljavec ali uporabniki spletnega mesta. Prav tako upravljavec ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi delovanja ali nedelovanja spletnega mesta ali delovanja spletnega mesta v nasprotju s pričakovanju uporabnika.

Pravice intelektualne lastnine

Z objavo na spletnem mestu daje uporabnik upravljavcu spletnega mesta trajno, neomejeno in neizključno pravico do uporabe objave na kakršenkoli dopusten način.

Vsebin spletnega mesta ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali dajati na voljo na kakršenkoli drug način brez dovoljenja upravljalca. Prepovedano je kopiranje grafične ali logične podobe ali funkcionalnosti spletnega mesta ali uporaba elementov spletnega mesta na kakršenkoli drug način, ki ni dovoljen s temi splošnimi pogoji ali uporaba značilnosti ali elementov spletnega mesta ali tu prisotnih vsebin ali znamk.

Varstvo podatkov

Z uporabo spletnega mesta uporabnik dovoli upravljavcu obdelovanje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS, št. 94/07), za namene izvajanja marketinških akcij, analiz, segmentacije in neposrednega trženja. Upravljavec bo osebne podatke obdeloval še največ 30 dni po prenehanju aktivnega uporabniškega računa. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva preprečitev obdelave svojih osebnih podatkov.

Uporabnik soglaša, da sme upravljalec v skladu z lastno presojo vse podatke, ki mu uporabnik v okviru uporabe spletnega mesta posredujejo in/ali katere pridobi sam, obdelovati in uporabljati v vsebini in za časovno obdobje v skladu z namenom, s katerim jih obdeluje in uporablja. Upravljavec za namene raziskav podatke o uporabi storitev lahko združi z anonimnimi demografskimi podatki ter anonimiziranimi podatki o obisku spletnega mesta.

Končne določbe

Upravljavec lahko kadarkoli, z obvestilom na spletnem mestu, spremeni pogoje uporabe tega spletnega mesta. Uporabnik in upravljavec si bosta prizadevala vse morebitne spore rešiti po mirni poti. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega mesta in teh splošnih pogojev je pristojno stvarno pristojno sodišče v Kranju, Slovenija.

Ti pogoji so bili objavljeni 5.5.2011 in veljajo do preklica.